SANT JORDI

 

El dia 23 d'abril se celebra la festa de Sant Jordi, que en castellà es diu San Jorge i en anglès Saint Georges. Per si algú no se'n recorda massa, Sant Jordi és el protagonista d'una llegenda molt bonica que explica que aquest cavaller va matar un drac i va salvar una princesa i tot un poble atemorit amb aquella bèstia.

Sant Jordi és una de les festes tradicionals de Catalunya i a l'escola la celebrem cada any explicant la llegenda, fent roses de diferents materials, cantant cançons i comprant i llegint llibres.

Aquest any, la Comissió de Festes de l'escola va pensar confeccionar un mural d'aquest tema per penjar-lo al vestíbul principal. Ens van encarregar als alumnes que portéssim de casa oueres i a les classes les vam pintar de color verd fluix, verd fort i vermell. Una tarda, en acabar les classes, els pares es van posar a treballar i van muntar el mural, que va quedar molt bonic, perquè també hi van dibuixar un llibre i una rosa. 

Uns dies abans, havíem fet una activitat molt interessant a les classes que consistia en recomanar entre tots un llibre que havíem llegit perquè era de la nostra biblioteca d'aula i ens havia agradat molt. En un full especial vam escriure el títol i l'autor i vam explicar per què ens agradava. Tots aquests fulls els vam portar a les botigues del centre de Rubí i van estar exposats als seus aparadors durant la setmana de Sant Jordi.

 

El dia 23 a  l'escola es posen parades de llibres al pati  de la Biblioteca. Durant  tot el dia totes les classes van a veure'ls i en poden comprar, perquè fa molta il.lusió i tenen uns preus molt baratets; tots els llibres costen 1, 2 o 3 euros i amb els diners que es recullen es compren nous llibres per a la Biblioteca.

Per últim, a totes les classes es fan activitats relacionades amb Sant Jordi; per exemple, els nens i nenes de Cicle Mig vam fer un clip d'una rosa per penjar-lo i en altres classes van fer altres tipus de roses o punts de llibres,etc.

I ja per acabar el dia, l'AMPA va convidar a tots els alumnes de l'escola a berenar uns deliciosos melindros. MOLTES GRÀCIES!

 

OPINIONS:

Adrià Hidalgo (3r): El que més m'ha agradat de la festa de Sant Jordi han estat les paradetes de llibres, perquè hi havia molts llibres.

Gaizka Reyes (4tB): A mi el que m'ha agradat més ha estat el mural del drac que hem posat al vestíbul.

 

També han col.laborat en aquest article: Teo Gálvez de 3r, Isabel Mª Conde i Ibrahim Azaouyat de 4tA i Daniela Piedrahita de 4tB.